loader image
Kuntoilijat
Säännöllinen kuntotestaus on tärkeä komponentti myös kuntoilijan harjoittelun seurannassa. Kuntotestauksella voidaan myös selvittää kehon tämän hetkinen terveydentila ja löytää jopa yllättäviä muutoksia. Kuntotestitulokset toimivat hyvänä perustana sopivan harjoitusohjelman laatimiseen, oli sitten tarkoitus kohentaa tai vain ylläpitää tämän hetkistä kunto- ja terveystasoa.

TIETOA TERVEYDENTILASTA

Kuntotestauksella voidaan kartoittaa fyysisen suorituskyvyn lisäksi myös kehon terveydentilaa. Sydän ja verenkiertoelimistön kuntotaso yhdessä lihasvoiman sekä kehonkoostumuksen kanssa ovat edellytyksiä kivuttomalle ja terveelliselle elämälle.

TYÖKALUJA SUUNNITTELUUN

Kuntotestitulokset toimivat perustana tehokkaiden harjoitusohjelmien laatimiseen. Testien avulla voidaan esimerkiksi määritellä harjoitteluun sopivat syke ja nopeusalueet ja identifioitujen kehitystarpeiden mukaan rakentaa tuloksellisia liikuntaohjelmia.

KEHITYKSEN SEURANTA

Säännöllisellä kuntotestauksella voidaan tarkastella harjoitusohjelmien tehokkuutta ja tuloksellisuutta ja varmistaa että harjoittelu on tehokasta eikä aikaa hukata harjoitteluun joka ei yksilötasolla toimi.

MITÄ TESTATA?

Kaikkia ominaisuuksia ei kannata testata silkan testauksen ilon vuoksi, vaan on hyvä identifioida yksilölle keskeisimmät fyysiset ominaisuudet ja mitata niiden muutoksia ajan kuluessa. Jo pelkästään kehonkoostumusmittausten, hapenottokykytestien ja voimatestien perusteella saamme kattavasti dataa fyysisestä toimintakyvystä sekä terveydestäsi.

Ota yhteyttä

Autamme sinua mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan testauskokonaisuuden ja ohjeistamme testauksen jälkeen tulkitsemaan kerättyä dataa harjoittelun suunnittelussa ja optimoinnissa.