loader image
URHEILIJATESTAUS
Säännöllinen kuntotestaus toimii tärkeänä työkaluna urheilijoille sekä heidän valmentajilleen. Urheilijoita voidaan pitää kohderyhmänä hieman tavallista kuntoilijaa vaativampana, koska usein tavoite on oikeaoppisen harjoittelun avulla maksimoida kilpailutulokset. tästä syystä myös kuntotestien laatu tulee olla erittäin korkea ja mittausten luotettavuus niin herkkä, että pienimmätkin muutokset suorituskyvyssä pystytään identifioimaan.

TIETOA OMINAISUUKSISTA

Testaamalla lajin ominaisia fyysisiä ominaisuuksia voidaan identifioida urheilijan eri osa-alueiden vahvuuksia sekä heikkouksia. Jos lajista löytyy kansainvälisiä viitearvoja, voidaan tuloksia verrata lajin huipputasolla olevin urheilijoihin.

TYÖKALUJA SUUNNITTELUUN

Kuntotestitulokset toimivat perustana tehokkaiden harjoitusohjelmien laatimiseen. Testien avulla voidaan esimerkiksi määritellä urheilijan kestävyysalueet sekä intensiteetti voima- ja nopeusharjoitteluun.

KEHITYKSEN SEURANTA

Säännöllisellä kuntotestauksella voidaan tarkastella harjoitusohjelmien tehokkuutta ja tuloksellisuutta ja varmistaa että harjoittelu on tehokasta eikä aikaa hukata harjoitteluun joka ei yksilötasolla toimi.

Lajispesifit testit

Eri lajeissa on käytössä yleisiä hyväksi todettuja testipatteristoja, joita voidaan käyttää sekä muokata urheilijan ja valmentajan toiveiden mukaisesti. Kaikkia ominaisuuksia ei kannata testata silkan testauksen ilon vuoksi, vaan on hyvä identifioida lajin keskeisimmät fyysiset ominaisuudet ja mitata niiden kehitystä ajan kuluessa.

Ota yhteyttä

Autamme sinua mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan testauskokonaisuuden ja ohjeistamme testauksen jälkeen tulkitsemaan kerättyä dataa harjoittelun suunnittelussa ja optimoinnissa.