loader image

Terveys & Kuntoutus

Testausasema palvelee terveydenhuollon asiantuntijoita kuntoutuksen vaikuttavuuden mittaamisessa ja arvioinnissa.

Terveys & Kuntoutus

Pyrimme palvelemaan kuntoutujia ja terveydenhuollon asiantuntijoita mahdollisimman monipuolisesti fyysisen kunnon ja suorituskyvyn mittaamiseen liittyvissä tarpeissa.

Testiasema palvelee terveydenhuollon asiantuntijoita kuntoutuksen vaikuttavuuden mittaamisessa ja arvioinnissa. Monipuolista testivälineistöä ja muita mittareita hyödyntämällä voidaan arvioida esimerkiksi työ- ja toimintakykyä sairauden tai vamman jälkeen ennakoidessa työhön paluuta fyysisiä ominaisuuksia vaativissa ammateissa. Urheilijoiden kuntoutuksessa testaamisella voidaan arvioida kuntoutuksen edistymistä ja mahdollisimman turvallista ajankohtaa paluusta normaalin harjoittelun ja kilpaurheilun pariin.

Painokevennetty juoksumattoharjoittelu mahdollistaa kävely- ja juoksuharjoittelun silloin kun se sairauden tai vamman takia kokokehonpainolla ei vielä ole mahdollista. Harjoittelua voidaan toteuttaa myös jarruttavan lihastyönperiaatteella, jolloin lihasten aktiviteettitaso on normaalia juoksumattoharjoittelua korkeampaa, rasittamatta kuitenkaan tuki- ja liikuntaelimistöä merkittävästi suuremmalla kuormituksella. Harjoitteluun voidaan yhdistää erilaisia askellukseen liittyviä mittauksia, kuten askeltiheys, -pituus ja kontaktiaika sekä voidaan verrata eroavaisuuksia raajojen välillä. Haluttaessa voidaan mitata nivelkulmien muutosta, liikenopeutta ja lihasten sähköistä aktiviteettia testaamisen tai harjoittelun aikana sekä havainnollistaa liikkumista videoanalyysin avulla.

Testausasema on esteetön. Juoksumattomme on suunniteltu mahdollistamaan turvallisen harjoittelun ja esimerkiksi hapenottokyvyn testaamisen pyörätuolia käyttävillä henkilöillä. Tasapainon tutkimus- ja harjoittelulaitteistomme sopii samoin kaiken kuntoisille ja ikäisille liikkumisrajoitteista huolimatta.