TIEDÄTKÖ MISSÄ KUNNOSSA OLET?

Kotkan testausasemalla voit kätevästi selvittää minkälaisessa fyysisessä kunnossa olet ja saada tärkeää tietoa harjoittelusi optimointiin.

KEHONKOOSTUMUS

KEHONKOOSTUMUSMITTAUS

Kehonkoostumusmittauksessa määritetään kehon rasva- ja lihasmassan määrä, sekä näiden jakautuminen kehossa. Säännöllinen kehonkoostumuksen arviointi on hyödyllistä, kun halutaan tietää tarkemmin yksilön ravitsemuksellista ja terveydellistä tilaa.
Lue Lisää

KYNNYSMITTAUKSET

KYNNYSMITTAUKSET

Kynnysmittauksessa määritetään aerobinen sekä anaerobinen kynnys. Aerobisen ja anaerobisen kynnyksen selvittämisen avulla voidaan määrittää tarkasti harjoitusalueet 1-5 (peruskestävyys, vauhtikestävyys & maksimikestävyys). Laktaattikynnykset ovat merkittävässä asemassa kestävyyssuorituskyvyn ja kehityksen seurannassa.
Lue Lisää

MAKSIMIVOIMA

MAKSIMI & KESTOVOIMA

Maksimivoimatesteissä selvitetään levytankoon kiinnitetyllä kiihtyvyysanturilla tehontuotto ja nostonopeudet liikkeen aikana (kyykky, penkkipunnerrus, pystypunnerrus). Mitatuista arvoista luodaan liikkeelle voima-nopeus profiili ja laskennallinen yhden toiston maksimi. Kestovoimatesteissä selvitetään eri lihasryhmien kestovoimakapasiteettia ja toiminnallisuutta.
Lue Lisää

KÄVELY & JUOKSUANALYYSI

2D ANALYYSI

Juoksumatolla suoritettavalla kävely & juoksuanalyysillä saadaan teitoa askeleen eri vaiheiden symmetrisyydestä sekä puolieroista.
Lue Lisää

MAKSIMAALINEN HAPENOTTOKYKY

HAPENOTTOKYKYTESTI

Maksimaalinen hapenottokyky eli VO2max kertoo hengitys- ja verenkiertoelimistön kyvystä kuljettaa happea maksimaalisessa fyysisessä rasituksessa. Maksimaalista hapenottokykyä pidetpään parhaana mittarina sydän- ja verenkiertoelimistön kuntotasosta. VO2max voidaan selvittää monella eri tavalla.
Lue Lisää

RÄJÄHTÄVÄ VOIMANTUOTTO

RÄJÄHTÄVÄ VOIMANTUOTTO

Räjähtävää voimantuotto määritetään erilaisin hyppytestein voimalevyllä (staattinen- & kevennyshyppy). Räjähtävää voimantuottoa voidaan myös mitata eri pituisin juoksutestein valokennoilla.
Lue Lisää

ANAEROBINEN TEHO

MAKSIMITEHO

Maksimaalinen anaerobinen tehontuotto mitataan 30-90 sekuntia kestävällä wingate testillä polkupyöräergometrillä tai 30-90 s kestävällä hyppysarjalla.
Lue Lisää

TASAPAINO

TASAPAINOTESTIT

Tasapainotestit suoritetaan rombergin 30 s tasapainotestillä tai yhden jalan huojuntatestinä kiihtyvyysanturin avulla.
Lue Lisää

TESTIPAKETIT

Voit yhdistää useampia testejä ja tehdä itsellesi sopivia testipaketteja. Testipaketilla saat kattavan tiedon ominasuuksistasi edullisempaan hintaan. Autamme myös sinua suunnittelemaan juuri sinulle sopivan testikokonaisuuden.

HINNASTO

Löydät täältä luettelon tarjoamistamme testeistä sekä testien hinnat.

AJANVARAUS

Ota yhteyttä ajanvarauslomakkeella ja sovil itsellesi sopiva aika kuntotestiin.

KOTKAN TESTAUSASEMA

Kotkan testausasema on Suomen ainoa kunnallisessa omistuksessa oleva testausasema. Sen tarkoituksena on muun muassa auttaa rakentamaan tuloksellisia liikuntaohjelmia, motivoimaan liikuntaharrastukseen ja sekä arvioimaan henkilön työ- ja toimintakykyä.

Kotkan Testauseasema on syntynyt Kotkan kaupungin sekä Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemian yhteistyön tuloksena. Testausaseman palvelut on tarkoitettu niin kilpa- kuin kuntourheilijoille, kuntoutujille, yrityksille osaksi työterveyspalveluja ja kenelle tahansa, joka on kiinnostunut omasta kunnosta ja sen kehittämisestä.

Säännöllisen kuntotestauksen avulla voidaan edistää esimerkiksi työhyvinvointia, painonhallintaa sekä koululiikunnan tavoitteellistamista. Testausasema mahdollistaa myös yhteistyön ammattikorkeakoulussa.

Testausasema on herättänyt mielenkiintoa Kotkan ulkopuolellakin. Naapurikuntien lisäksi asiakkaita käy muun muassa pääkaupunkiseudulta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä ja Tampereelta.