loader image

TIEDÄTKÖ MISSÄ KUNNOSSA OLET?

Kotkan testausasemalla voit helposti selvittää minkälaisessa fyysisessä kunnossa olet ja saada tärkeää tietoa harjoittelusi tueksi.

Kuntotestaus

Kattava valikoima eri kuntotestejä mahdollistaa laadukkaan kuntotestauksen aina liikuntaa aloittelevista ammattiurheilijoihin asti

Kuntouttava harjoittelu

Monipuolinen välineistö mahdollistaa laadukkaan ennaltaehkäisevän sekä kuntouttavan harjoittelun ja kehitystä on mahdollista seurata oheismittauksin

Harjoittelu

Testausaseman laitteisto taipuu monenlaiseen täsmälliseen harjoitteluun halutuissa vakioiduissa olosuhteissa

Tutkimus & Kehitys

Hyvinvoinnin ja terveyden vastuualueen sekä yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa Testausasemalla toteutetaan tutkimus ja kehitystyötä

Maksimaalinen hapenottokyky

Hyvä kestävyyskunto on kaikessa urheilussa perusta sille, että jaksaa harjoitella ja myös palautuu urheilun aikaansaamasta rasituksesta. Espanjan koripallon pääsarjassa pelaajien hapenottokyky on noin 57 ml/kg/min, mikä on reilu 10 % enemmän kuin kotimaisessa pääsarjassamme.

Lue Lisää »

KEHONKOOSTUMUS

KEHONKOOSTUMUS

Kehonkoostumusmittauksessa määritetään kehon rasva- ja lihasmassan määrä, sekä näiden jakautuminen kehossa. Mittauksissa selviää myös sisäelinten ympärillä olevan viskeraalirasvan määrä. Kehonkoostumusmittaus kertoo testattavan ravitsemuksellisesta ja terveydellisestä tilasta. Kehonkoostumusmittaukset toimivat erinomaisena työkaluna painonhallinnassa. Mittaus kestää alle minuutin ja suoritetaan Seca mBCA 515 bioimpedanssilaitteella.

KYNNYSMITTAUKSET

KYNNYSTESTI

Kynnysmittauksessa määritetään aerobinen sekä anaerobinen kynnys veren laktaattipitoisuudesta kuormituksen aikana. Aerobisen ja anaerobisen kynnyksen avulla määritetään tarkasti harjoitusalueet 1-5 (peruskestävyys, vauhtikestävyys & maksimikestävyys). Kynnysmittaukset suoritetaan juosten, polkypyöräergometrillä, rullahiihtäen tai sauvakävellen 3-4 min kestävillä kuormilla vastuksen kasvaessa.

MAKSIMIVOIMA

MAKSIMI & KESTOVOIMA

Maksimivoimatestit kuvastavat lihasten kykyä tuottaa maksimaalista voimaa. Kestovoimatestit kuvastavat lihasten toiminnallista kapasiteettia. Maksimivoimatesteissä selvitetään levytankoon kiinnitetyllä kiihtyvyysanturilla tehontuotto ja nostonopeudet liikkeen aikana (esim. kyykky, penkkipunnerrus, pystypunnerrus). Mitatuista arvoista luodaan liikkeelle voima-nopeus profiili ja laskennallinen yhden toiston maksimi.

KÄVELY & JUOKSUANALYYSI

KÄVELY & JUOKSUANALYYSI

Juoksumatolla suoritettavassa kävely & juoksuanalyysissä saadaan tietoa askeleen eri vaihdeiden jakautumisesta, symmetrisyydestä ja jalkojen välillä olevista mahdollisista puolieroista.

MAKSIMAALINEN HAPENOTTOKYKY

HAPENOTTOKYKYTESTI

Hapenottokykytesteissä selvitetään sydän- ja verenkiertoelimistön kuntotaso maksimaalisessa fyysisessä rasituksessa. Maksimaalista hapenottokykyä pidetään parhaana mittarina kuntotasosta. Maksimaaliset hapenottokykytestit voidaan suorittaa usealla eri tavalla juoksumatolla, polkupyöräergometrillä, sauvakävellen tai rullahiihtäen.

NOPEUSVOIMA

HYPPY & JUOKSUTESTIT

Räjähtävä voimantuotto (nopeusvoima) kuvastaa lihasten kapasiteettia tuottaa voimaa äärimmäisen nopeasti. Räjähtävä voimantuotto kertoo kyvystä tuottaa voimaa erittäin lyhyessä ajassa, joka on suuressa roolissa monissa eri urheilulajeissa. Nopeusvoimaa mitataan voimalevyllä tai valokennoilla suoritettujen staattisten-, kevennys ja vertikaalihyppyjen avulla. Nopeusvoimaa voidaan mitata myös valokennoilla eri juoksumatkoin (10-30 m).

ANAEROBINEN TEHO

ANAEROBINEN TEHO

Maksimaalinen anaerobinen teho kuvastaa kapasiteettia tuottaa suurta tehoa ja vastustaa väsymystä alle 2 minuuttia kestävissä suorituksissa. Anaerobisen tehontuoton tärkeys korostuu monissa eri urheilulajeissa. Maksimaalista anaerobista tehoa voidaan mitata maksimaalisilla hyppysarjoilla tai polkupyöräergometrillä (Wingate), jotka kestävät 30-180 sekuntia.

TASAPAINO

TASAPAINOTESTIT

Kyky ylläpitää tasapainoa korostuu vanhetessa sekä useissa eri urheilulajeissa. Tasapainotesteillä saadaan tietoa tasapainoaistin kyvystä ylläpitää staattista tasapainoa. Tasapainotestit suoritetaan HUR-tasapainotestauslaitteella kahdella jalalla tai kiihtyvyysanturin avulla yhdellä jalalla.

TESTIPAKETIT

Voit yhdistää useampia testejä ja tehdä itsellesi sopivia testipaketteja. Testipaketilla saat kattavan tiedon ominaisuuksistasi edullisempaan hintaan. Autamme myös sinua suunnittelemaan juuri sinulle sopivan testikokonaisuuden.

AJANVARAUS

Ota yhteyttä meihin ja sovi itsellesi sopiva aika kuntotestiin.

HINNASTO

Löydät täältä luettelon tarjoamistamme testeistä sekä testien hinnat.

KOTKAN TESTAUSASEMA

Kotkan testausasema on Suomen ainoa kunnallisessa omistuksessa oleva testausasema. Sen tarkoituksena on muun muassa auttaa rakentamaan tuloksellisia liikuntaohjelmia, motivoimaan liikuntaharrastukseen ja sekä arvioimaan henkilön työ- ja toimintakykyä.

Kotkan Testauseasema on syntynyt Kotkan kaupungin sekä Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemian yhteistyön tuloksena. Testausaseman palvelut on tarkoitettu niin kilpa- kuin kuntourheilijoille, kuntoutujille, yrityksille osaksi työterveyspalveluja ja kenelle tahansa, joka on kiinnostunut omasta kunnosta ja sen kehittämisestä. Säännöllisen kuntotestauksen avulla voidaan edistää esimerkiksi työhyvinvointia, painonhallintaa sekä koululiikunnan tavoitteellistamista.

Testausasema mahdollistaa myös yhteistyön ammattikorkeakoulussa. Testausasema on herättänyt mielenkiintoa Kotkan ulkopuolellakin. Naapurikuntien lisäksi asiakkaita käy muun muassa pääkaupunkiseudulta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä ja Tampereelta.